به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: خبرآنلاین نوشت: شواهد حکایت از عدم حضور محمدجواد آذری جهرمی در دولت پزشکیان دارد و مخالفت عارف یک علت اثرگذار در این عدم حضور بوده است.
با پایان مأموریت شورای راهبری دولت چهاردهم، چشمها به نهاد ریاست جمهوری دوخته شده است تا لیست کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان از «پاستور» راهی «بهارستان» شود. اما خارج از فهرست پیشنهادی کابینه که نیازمند رأی و تأیید نمایندگان است، امضاهای پزشکیان یکی بعد از دیگری پای احکام معاونان دولت و دیگر مسئولیتها درحال زده شدن است. در اولین انتصابات صورت گرفته محمدرضا عارف به معاونت اولی رسید و محسن حاجیمیرزایی به مسئول دفتر رئیسجمهور شد.
چرا خبری از آذری جهرمی نیست؟ اگر ظریف را یک بازوی اثرگذار در ایام تبلیغات انتخاباتی پزشکیان و البته روند انتخاب کابینه پیشنهادی بدانیم، بازوی دیگر «محمدجواد آذری جهرمی» بود و نمیتوان از نقش اثرگذار او نیز غفلت کرد. آذری جهرمی در ایام تبلیغات انتخاباتی پابهپا و دوشادوش پزشکیان برای پیروزی در انتخابات تلاش کرد. گرچه نام او در لیست اعضای اصلی شورای راهبری نیز دیده میشد ولی نشانهها حکایت از آن داشت که حضور پررنگی در جلسات تصمیمگیری نداشت و خودخواسته چندگام عقبتر ایستاده بود.
بنا بر آنچه خبرآنلاین اطلاع یافته است، اجماع شورای راهبری و برخی چهرههای اثرگذار در نهائی کردن کابینه پیشنهادی چهاردهم، بر حضور آذری جهرمی در سمت معاونت اجرائی و سرپرست نهاد ریاستجمهوری بوده است. تنها مخالف این انتصاب محمدرضا عارف، معاون اول دولت بوده است. سابقه مخالفت عارف البته به این موضوع محدود نمیشود و در دوران حضور محمدجواد آذری جهرمی در وزارت ارتباطات دولت دوازدهم نیز عارف یکی از مخالفان او در این وزارتخانه بود. وزارتخانهای که عارف خود نیز زمانی دیگر مسئولیت آن را عهدهدار بود. بنا بر روایتها، اجماع صورت گرفته در نهایت با مخالفت عارف و برخی اصلاحطلبان نزدیک به عارف کنار گذاشته میشود و گزینهای دیگر برای این سمت از سوی رئیسجمهوری معرفی میشود. حضور در معاونت علمی و فناوری دولت چهاردهم نیز یکی دیگر از سمتهای پیشنهادی برای آذری جهرمی بوده که عارف در این مورد هم بنا به ملاحظاتی که برای این معاونت داشته با آن مخالفت میکند.
از سوی دیگر بنا بر اخبار رسیده به خبرآنلاین، سکانداری «وزارت ورزش و جوانان» و «وزارت ارتباطات» به آذری جهرمی پیشنهاد شده بود که آذری جهرمی نپذیرفته است. مخالفتها با حضور محمدجواد آذری جهرمی در دولت پزشکیان درحالی صورت گرفته است که از یکسو پزشکیان و از سوی دیگر شورای راهبری بارها بر تجدید نسل مدیران و استفاده از جوانان تأکید داشتند و حضور آذری جهرمی در دولت چهاردهم فارغ از نقش اثرگذار او در فرآیند انتخابات، از آنجا که جوانترین وزیر ادوار مختلف بود و بهخاطر کارنامه عملکردیاش در وزارت ارتباطات نماد مدیر جوان شناخته میشود این انتظار را ایجاد کرده بود که در دولت جدید نقشی ایفا کند اما تا این لحظه هنوز چهرههای قدیمی سیاست، فضائی برای جوانترها در دولت پزشکیان باز نکردهاند.